Sök

Putsning & Omputsning av ytterväggar

Putsning & Omputsning

Ett hus kan se helt annorlunda ut efter att det har utsatts för en professionell putsning. Om man har en tegelfasad så kanske man vill dra nytta av putsning och målning för att få en annan känsla. I vissa fall så kanske det inte handlar om en komplett fasadrenovering. Det händer att man tillfälligt utför putsning på mindre områden för att motverka sprickbildning. Om sprickorna inte beror på allvarliga problem så kan detta duga tills man gör en verklig omputsning och målning av husfasaden.

Om du tänkt putsa själv

Är man lite händig så kan man klara av putsning själv, men har man inte erfarenhet från tidigare hantverk ska man inte räkna med storslagna resultat. Den som tittar på brukspåsen och undrar vad ”beaktning av särskilda rekommendationer” egentligen betyder bör kontakta en professionell hantverkare som vet vilka standarder som gäller i branschen. Det blir bäst att få hjälp med jobbet och se till att det inte blir puts som krackelerar och faller av efter någon månads tid. Man bör också tänka på målningen och valet av putsbruk när man planerar en fasadrenovering. Med rätt typ av puts så kan man slippa att måla om huset vart tionde år som annars ofta blir fallet. Vill man ha ett hus som ser nymålat ut även efter 7-10 år så ska man se till att jobba med en hantverkare som klarar av att bedöma vilket putsbruk som blir bäst. Dessutom måste putsningen göras på rätt sätt med fogning som inte leder till onödiga sprickor där huset på ett naturligt sätt kommer att röra på sig.

Ett grundligt arbete

Ett grundligt arbete är det som leder till bästa resultat. När man ser på huset som en helhet och tänker på hur rörelser och konstruktion påverkar fasaden så kan man lägga på rätt typ av puts. Om det är så att man har fått sprickor på grund av problem med fukt så måste man gå till botten med detta och inte limma och spackla på i hopp om att sprickorna inte kommer igen.

Dags för ny fasad

Då det blir dags för en ny fasad så ska man alltid ta kunnig hjälp. Det spelar ingen roll om det handlar om en enkel fasadtvätt, omputsning eller en total fasadrenovering – duktiga hantverkare ger resultat som håller. Om du upplever att din husfasad skulle kunna snyggas till eller du oroar dig för sprickor i putsen så ska du se närmre på vad som skulle kunna göras åt saken. Det behöver inte alltid handla om ett omfattande projekt. Vill du ha hjälp med en bedömning, ta kontakt med oss så kommer vi ut och tar en titt! Vi har sedan tidigare genomfört projekt i Malmö, Helsingborg, Trelleborg, Lomma, Höllviken och Vellinge.